Share

Ulrika och Lindas trädgårdspodd

En annorlunda trädgårdspodd


Latest episode

  • 161. Avsnitt 161 - Säsongsstart och pausknapp

    01:11:39
    Följ med down memory lane när podden bjuder på ett roligt specialavsnitt där även poddens tredje medlem, Peter, är med! För podden pausar under 2024, tiden räcker inte till för Ulrika och Linda. Linda har fullt upp med gård, kurser och föreläsningar. Ulrika har lanserat en ny serie växthus, startat kursverksamhet och designar trädgårdar. Men misströsta inte! Ulrika är tillbaka under andra halvan av mars i ljudformat och Linda syns på TV och hörs i radio. Följ dem på deras respektive Instakonto eller hemsidor så håller ni er uppdaterade

More episodes

View all episodes

  • 160. Avsnitt 160 - Ulrika och Lindas trädgårdar- del 5

    01:05:05
    Det är sista avsnittet för säsongen och det är dags att stänga igen trädgården. Ulrika och Linda summerar hur deras trädgårdsår har varit. Vilka insikter har de gjort? I veckans reflektion tipsar Linda om hur man kan få fler djur utan att partnern märker det och Ulrika funderar över relationer och vikten av att ha kul tillsammans. Podden tar nu vinterlov och är tillbaka med nya avsnitt i januari 2024!
  • 159. Avsnitt 159 - Ovanliga träd och buskar:

    58:30
    Ulrika och Linda har en lista på träd och buskar som de verkligen gillar men som inte är så vanliga i våra trädgårdar och gröna miljöer. Det är både miniatyrträd och riktiga bjässar, vissa av dem klarar sig upp till klimatzon 6-7. Hör dem berätta om vilka som är deras utvalda buskar och träd, kanske hamnar en av sorterna just i den trädgård så småningom.
  • 158. Avsnitt 158 - Trädgårdens redskap

    01:08:27
    Vilka är Ulrika och Lindas favoritverktyg och varför? Vilket redskap är det mest använda i deras egna trädgårdar? Ja, det här är ett avsnitt som fokuserar på trädgårdens arbetsredskap, om hur och varför. Men det är också ett avsnitt med många frågor. Varför har Linda en kudde på huvudet? Vad är en abstrakt sminkning egentligen och hur förklarar man en tvättlina med hjälp av gester för en tonåring? In och lyssna!
  • 157. Avsnitt 157 - Blåbär, havtorn och allåkerbär

    01:00:22
    Ulrika bokstavligen älskar blåbär,  även havtorn och allåkerbär för den delen och använder dem både i sina uppdrag likväl i sina egna trädgårdar. Linda är sugen på att göra en stor bärodling hemma hos sig. Vad kräver de här bären för att ge stor skörd av bra kvalitet? Tips om både beskärning, läge, samplantering och fina sorter ges!
  • 156. Avsnitt 156 - Grönsaker från förr.

    52:37
    Under sommarens poddresa besökte Ulrika och Linda Julita gård och blev nyfikna på köksträdgården där grönsaker med gamla anor fortfarande odlades. Vad räknas egentligen som en ”gammal” grönsak, är det kopplat till ett speciellt årtal? Vad är en bänkgård och används de fortfarande? Vilka grönsaker bör finnas i en historisk köksträdgård och finns det några extra odlingsvärda sorter. Susanne Yderbo är med och ger svar!
  • 155. Avsnitt 155 - Barrväxter

    58:41
    Nämn barrväxter och många ruskar på huvudet, nej, inte barr! Men det finns faktiskt fantastiskt vackra sorter att välja på och som står som gröna smaragder i trädgården om vintern, både storvuxna och mer modesta plantor. Ulrika och Linda bjuder in Per Bürger som har en förkärlek för barrväxter och som tipsar om odlingsvärda sorter. Dessutom pratas det om hur man kan göra om man fått vinterskador på en tuja och hur länge måste man skydda vintergröna växter för vårvintersolen? Många bra tips utlovas!